Izjava o privatnosti

Privacy Policy

Ovaj dokument je Izjava o privatnosti u skladu sa Opštom uredbom o zaštiti podataka (Uredba (EU) 2016/679).

 

Princip

Codexsto se pridržava smernica koje se zasnivaju na Opštoj uredbi EU o zaštiti podataka (GDPR).
Privatnost ličnih, korisničkih i klijentskih podataka u prostorijama, sistemima i uslugama kompanije Codexsto jedan je od ključnih aspekata za bezbednost podataka koji se obrađuju u organizaciji Codexsto.
Codexsto ne koristi lične podatke ni na koji drugi način osim da obezbedi obećani nivo usluge klijentima ili ostvari zakonite ili legitimne interese. Lični podaci se ne čuvaju duže nego što je potrebno i ne koriste se u marketinške svrhe. Codexsto ne prenosi lične podatke izvan EU/EEA.
Procene uticaja na zaštitu podataka (DPIA) se sprovode jednom godišnje ili kada se to smatra neophodnim kako bi se osiguralo da se u uslugama, sistemima i proizvodima kompanije Codexsto poštuju svi propisi.

Codexsto se može kontaktirati preko kontakt podataka i navođenjem predmeta upita. Za više informacija pogledajte odeljak "Prava nosioca podataka" u nastavku.

 

Svrha obrade ličnih podataka

Codexsto prikuplja informacije o vašem računaru i vašim posetama ovom veb sajtu. Ove informacije obuhvataju geografsku lokaciju, tip pretraživača, izvor upućivanja, dužinu posete i broj pregleda stranica.
Informacije se koriste na osnovu legitimnih interesa kompanije Codexsto da omogući upotrebu ove veb stranice i poboljša upotrebljivost veb stranice.
U slučaju da koristite veb kontakt obrazac, vaš i-mejl i sve druge informacije koje ostavite u polju za tekst prikuplja Codexsto.
Ove informacije se koriste na osnovu saglasnosti nosioca podataka i legitimnih interesa kompanije Codexsto da komunicira i poboljša uslugu.

Lični podaci prikupljeni na ovom veb sajtu će se koristiti u svrhe navedene u ovoj politici privatnosti. Codexsto neće koristiti vaše lične podatke ni u koju drugu svrhu, kao što je profilisanje onih koji pristupaju veb sajtu, osim ako vas Codexsto nije obavestio o takvoj svrsi i, kada je to primenjivo, ima vašu dozvolu za to. Štaviše, Codexsto će čuvati vaše lične podatke samo onoliko dugo koliko je potrebno da bi se postigla svrha za koju su prikupljeni ili koliko je potrebno da bi se ispoštovali svi periodi obaveznog čuvanja prema važećem zakonu.

 

Izvori informacija

Codexsto prikuplja, čuva i koristi sledeće kategorije ličnih podataka koje nam dajete direktno ili indirektno putem korišćenja našeg veb sajta:

  • informacije o vašim posetama i korišćenju ovog veb sajta
  • lični podaci dati u kontakt obrascu

 

Objavljivanje informacija

Codexsto otkriva prikupljene informacije o vama u vezi sa vašom posetom veb sajtu:

  • našem pružaocu usluga Google-u koji može obraditi lične podatke samo u naše ime;
  • https://policies.google.com/privacy
  • kako bi omogučio upotrebu ovoj veb sajta i poboljšao upotrebljivost veb sajta.
  • kako bi komunicirao s vama i poboljšao svoju uslugu.

Zbog tehničkog rešenja koje se koristi za obradu podataka, neki podaci se mogu fizički nalaziti na serverima eksternih procesora podataka i upravljati pomoću tehničke veze.
Podaci se ne obrađuju niti se prenose izvan Evropske unije ili Evropskog ekonomskog prostora.
Osim kako je navedeno u ovoj politici privatnosti, nećemo davati vaše informacije trećim stranama.

 

Bezbednost vaših ličnih podataka

Codexsto će preduzeti odgovarajuće sigurnosne mere kako bi sprečio svako slučajno ili nezakonito uništavanje, gubitak, izmenu, neovlašćeno otkrivanje ili pristup vašim ličnim podacima.
Dati lični podaci čuvaju se na sigurnim serverima koji su zaštićeni tehničkim sistemima.

 

Veb sajtovi trećih strana

Veb sajt sadrži linkove ka drugim veb sajtovima. Ova politika privatnosti ne obuhvata takve linkove unutar ovog veb sajta i Codexsto nije odgovoran za politiku privatnosti takvih veb sajtova trećih strana.

 

Korišćenje kolačića

Više o tome kako koristimo kolačiće možete pročitati u našoj Politici kolačića.

 

Prava nosioca podataka

Svako lice čiji se podaci čuvaju ima pravo u skladu sa GDPR-om da verifikuje uskladištene podatke i povuče datu saglasnost u bilo kom trenutku.

Lice čiji se podaci čuvaju ima pravo da ograniči obradu, zahteva ispravku, dopunu ili uklanjanje bilo koje lične informacije u registru koja je, uzimajući u obzir svrhu za koju se informacije obrađuju, netačna, nepotrebna, nepotpuna ili zastarela. Lice takođe ima pravo da primi kopiju takve informacije koju je dostavilo kompaniji Codexsto (prenosivost podataka). Ako se određeni zahtev odbije, licu će biti dostavljena pismena izjava u vezi sa tim.

Molimo navedite u svom zahtevu za ostvarivanje prava pristupa ili prenosivosti da se zahtev odnosi na podatke iz registra na veb sajtu Codexsto.

Zahtevi se mogu podneti pismenim putem, poštom, i-mejlom ili kontaktom na početnoj stranici na sledeće adrese:

Codexsto Soft
PIB 110113017
Službenik za zaštitu podataka
Miroslav Mitić
@email
codexsto.com/contact-us

Jovana Skerlića 20b/6/19
18000 Niš
SRBIJA

Telefon: +381 (0) 18 30 33 55

Nosilac podataka ima pravo da podnese žalbu nadzornom organu, posebno u državi članici u kojoj ima prebivalište, radno mesto ili u kojoj se dogodilo navodno kršenje Opšte uredbe o zaštiti podataka.